Vizita doamnei Nelly Miricioiu în România

Sunt mândră. Am avut din nou o misiune de îndeplinit în numele Casei Regale a României.
Am ajutat la buna desfășurare a evenimentelor stabilite pentru vizita doamnei Nelly Miricioiu și a invitaților săi din Anglia, Olanda, Statele Unite ale Americii.

Ocazia reuniunii deosebite la Palatul Elisabeta a fost sărbătorirea Zilei Crucii Casei Regale a României și împlinirea vârstei de șaizeci de ani a sopranei Nelly Miricioiu. Familia și invitații sopranei au stat câteva zile în țară, iar programul a fost aranjat cu meticulozitate de către directoarea de protocol a Casei Regale astfel încât să aibă o experiență cât mai plăcută pe meleagurile noastre.

Sâmbătă, 31 martie 2012, am vizitat împreună cu invitații doamnei Miricioiu Muzeul Național de Istorie. Ghidul le-a lămurit toate întrebările legate de istoria monarhiei din România și le-a povestit calm despre tezaurul românesc.(Am fost privilegiați, am înțeles ulterior, fiindcă nu e deschis decât grupurilor speciale). După amiaza a avut loc la Palatul Elisabeta un concert de gală cu Nelly Miricioiu, acompaniată de mezzosoprana americană Marianne Cornetti. De asemenea, invitații au fost încântați de prezența Cameratei Regale, orchestra de cameră a Universității de Muzică din București, aflată sub Patronaj Regal.

Înainte de începerea concertului, doamna Nelly Miricioiu ne-a rugat să distribuim o traducere în limba engleză a unui cântec din folclor, „Pe dealul Feleacului”. Era important pentru dumneaei ca prietenii și familia să înțeleagă versurile.

Soprana Nelly Miricioiu a dus faima muzicii și muzicienilor noștri pe toate meridianele lumii. Pentru toate acestea, Principesa Moștenitoare a decorat, în numele Regelui Mihai I, pe doamna Miricioiu cu Decorația Nihil Sine Deo. Un moment emoționant care a fost așteptat cu sufletul la gură de către marea artistă și prietenii apropiați ai dumneaei aflați în Sala Regelui.

Au luat parte un număr de douăzeci de personalități din Statele Unite ale Americii și Europa care au colaborat, de-a lungul ultimilor treizeci de ani cu soprana Nelly Miricioiu. Duncan Orr, Royal Opera House Covent Garden, Bruce Zemsky, agentul din New York și Pieter Alferink, agentul din Olanda precum și ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii și Spaniei au fost câțiva dintre invitați.

A urmat o recepție în Galeria de Artă a Palatului Elisabeta. După salutările adresate Principelui Radu, domnul Zemsky s-a retras ușor din mulțime. Mi-a povestit cât de mult l-a impresionat momentul duetului doamnelor Miricioiu și Cornetti și cum emoțiile sale au fost duble deoarece el este agentul ambelor soprane. Într-adevăr, cu toții am simțit vibrația energică a vocilor împreunate armonios din timpul piesei Mira o Norma de Vicenzo Bellini.

Seara s-a încheiat cu un dineu oferit de Principesa Moștenitoare, în numele Regelui, oaspeților străini și familiei doamnei Miricioiu. S-au ținut speech-uri emoționante și s-au oferit cadouri. Mai multe fotografii puteți urmări pe blogul Principelui Radu.

Duminică, 1 aprilie, am fost la Sinaia să vizităm Peleșul și Pelișorul. O zi relaxată, deși cu toții erau obosiți în urma unei nopți scurte. În microbuz am ascultat câteva din poveștile de viață ale sopranei Nelly Mirciou. Foarte multe erau amuzante prin modul în care erau puse în scenă. Trebuie să recunosc că am fost foarte impresionată de istorisiri, la fel și prietenii și colegii dumneaei. A fost un moment intim de împărtășire a unor trăiri îndepărtate. Se legau de perioada comunistă, iar întâmplările din culisele mizere îi cutremurau pe ascultători… They shook their heads disapprovingly.

La Sinaia ne-a nins. Eram cu toții uimiți de vreme, ne asteptam la frig, dar la zăpadă ba. Am primit feedback bun de la invitați despre locurile frumoase vizitate. Cu toate astea, spiritului meu critic i-a fost dat să bănuiască o anume dezaprobare legată de replicile unor picturi renumite expuse la Peleș. Nonverbalul spune mai multe uneori, chiar dacă nu înțelegeam olandeza.

Luni, 2 aprilie, a fost ziua despărțirilor. O zi caldă cu soare blând care ne-a insoțit în vizita la Muzeul Satului. Zile obositor de minunate și oameni extraordinari. Mă bucur că am avut privilegiul să-i întâlnesc.


În imaginea de mai jos aveți oamenii din spatele evenimentelor.

1 thought on “Vizita doamnei Nelly Miricioiu în România

  1. Pingback: Ce înseamnă „Honorary equerry”, însoțitor onorific al invitaților Casei Regale? | Monarhia Salvează România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.