Romania, dragostea mea, am invins!

Gata. Românii au decis că noul președinte al României este Klaus Iohannis. Asistăm la un moment istoric și mă simt mai mult decât mândră că am participat la crearea lui. Am urmărit cu sufletul la gură procentele alea incredibil de apropiate, iar mai apoi rezultatele. Doamne, câtă tensiune! Suntem mai mulți decât îmi îngăduiam să sper, mai mulți decât au putut ei frauda sau plimba cu microbuzele.

E incredibil, generația 2.0 a reușit să producă schimbarea! Filmulețele urmărite pe fb din Londra, Dublin, Barcelona, realizate de prieteni care dădeau târcoale cozilor au avut un impact emoțional imens, iar mai apoi solidaritatea cu diaspora mi-a dat fiori. Ieșirile în stradă pentru susținerea celor din străinătate care așteptau la coadă să poată vota și îndemnurile din ultimele zile venite pe fb din toate colțurile lumii și-au atins scopul, au scos oamenii la vot. Nu mă asteptam la un procent atât de mare de participare 64,10%. Am urlat și aproape am plâns de fericire când am aflat că da, într-adevăr am reușit, s-a votat masiv anti-Ponta, prezidențiabilul care ne-a unit. Iată o fotografie din Piața Universitatii de ieri noapte. Noul presedinte, Klaus Iohannis s-a alăturat mulțimii fericite și le-a mulțumit pentru încrederea acordată.
Dragoș Asaftei a surprins momentul și are o poveste frumoasă în spatele click-ului.

Iohannis 17.11.2014

Să nu ne țină mult bula asta euforică, altfel riscăm să uităm pe ce lume trăim. Ponta spunea ieri seară la Antena că : “Resping categoric că îmi dau demisia atâta timp cât nimeni dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru”. Iar declarația din dimineața asta a lui Klaus Iohannis m-a mai ciupit o dată cum că, da, chiar nu-i vis, ne apucăm să fim schimbarea: “Campania a trecut, trebuie să ne apucăm de treabă. Parlamentul să discute și să respingă legea amnisției și grațierii și să încuviințeze toate solicitările venite din partea justiției. Partidele să înceapă discuțiile pe legea votului electronic și prin corespondență. Guvernul să se prezinte cu bugetul de 2015”.
Hai, pe cai că se filmează!

1 thought on “Romania, dragostea mea, am invins!

  1. valentin pica

    Foarte frumos spus,

    Din pacate eu sunt „caine batrin“ am mai ros „osul“ asta o data sau chiar de mai multe ori / am mai trait aste vremi. Am fost in Piata Universitatii, m-am luptat fizic cu minerii, am asteptat ANI sa’l vad pe Iliescu jos prima data, alti ANI ca sa’l vad jos a doua oara. Am compus cantece pe net si tinut dezbateri si de fiecare data a fost o mafie inlocuita cu alta mafie – transpartinic, transnational.

    Cu alte cuvinte nu “mai pun botul” ma bucur in liniste sau zambesc amar din cand in cand.

    Da, stiu se poate spune ca s-a ales raul cel mai mic si ca evolutia se face cu pasi mici, dar din pacate senzatia mea este de involutie. Involutie umana si sociala. La inceput aveam un OTV, acum s-au otevizat toti. La inceput a fost un singur Mircea Badea, acum a facut pui, si nu numai la A3. Mergi cu tranvaiul si vei vedea copii frumosi si blonzi la care le suna telefoanele cu manele. Sistemul medical e la pamant – imi este frica sa ma imbolnavesc ca sa nu ajung in spital. Scoala este o arta a indobitocirii. Si exemplele pot continua.

    Apoi fugim care cu totii in lumea larga si „vrem o tara ca afara“ – asta nu va veni niciodata de la politicienii nostri, de nici o culoare.

    Nu vreau sa te dezamagesc, dar la cei 50 de ani ai mei am senzatia unui deja-vu..

    o zi faina
    Wall

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.