Gata? Da. Pa!

06:08, 06. 08. 2012.

Un umăr dezgolit. Strâng în brațe un pui de pernă. Din teiul crud se aud păsări ciripind. Aud ceva mișcare în casă. Încă încerc să-mi aduc aminte ce visam. Se deschide ușa dormitorului. O umbră cunoscută. Deschid ochii, dar nu văd decât un contur.
– Gata? Pleci?
– Da. Lasă că mai vorbim noi, zice blând.
– Pe skype. Ăla bun, de la mama lor.
– Hai, să ai grijă de tine acolo!
Mă ia în brațe. Mmm… parfum minunat îmi rămâne în nări. Încă o strângere puternică de mână și dispare. Pretextul este cu siguranță acela că „ prințesa trebuie să doarmă”.
A plecat. Îmi răsună în cap vorbele puține pe fond de ciripituri nervoase, iar parfumul… Ah, parfumul îmi păstrează vie amintirea lui. Mă pierd în vise.

Un sărut blând și patern, o îmbrățișare la crăpatul zilei, o urmă de miros fin. Toate, suficiente pentru ca o adormită să-și proiecteze Prințul după chipul și asemănarea tatălui.

Plec 6 luni în Estonia cu o bursă Erasmus. Cel mai greu lucru? Să îmi împachetez și sortez lucrurile pentru jumătate de an astfel încât să încapă într-o valiză de 23 kg. Cumplit, dar nu imposibil, cum credeam la început.
Mâine la prima oră am să zbor pentru prima dată în viață. Emoții pozitive.

Rămâneți cu bine! O să îmi fie dor de voi.

6 thoughts on “Gata? Da. Pa!

 1. Miru

  Foarte frumos scris, Lori! Si eu o sa incep aventura Erasmus prin septembrie si mi-ai dat o speranta ca voi putea sa ingramadesc cumva 6 luni intr-un geamantan :). Zbor linistit si o experienta de neuitat in Estonia. 😀

  Reply
 2. IulianJ

  Nu-ti pune multe! Ia cu tine doar ceea ce esti sigura ca vrei sa si aduci inapoi. Dupa 6 luni de Franta m-am intors cu doar 10% din ce impachetasem la plecare 😀 . Ideal ar fi sa se intample la fel si cu amintirile.
  Iti doresc sa lasi acolo tot ce e in plus si sa te intorci doar cu ce merita adus inapoi + o multime de imagini si amintiri noi si frumoase. Bafta!

  Reply
 3. ducu

  toate vor merge ceas, iti spun eu. 🙂
  sa te intorci cu cele mai bune ganduri si sa ne povestesti cum a fost in estonia!

  Reply
 4. Oana

  Drum bun, ai grija de tine acolo! Sa ai parte de cat mai multe experiente faine!:) Urmaresc blogul – astept povesti de pe acolo!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.