Principele Nikolaos al Greciei în România

Doar 3 zile a durat vizita Principelui, dar ne-a asigurat că va reveni în țară. O fire glumeață și foarte deschisă, Principele Nikolaos al Greciei și Danemarcei mi-a calmat emoțiile de multe ori prin zâmbete și momente amuzante. Am avut din nou onoarea să fiu honorary equerry.

Luni, 23 aprilie, am ajuns în culisele Galei Uniter, care anul acesta a sărbătorit a 20-a ediție. Principele a urcat pe scena Teatrului Odeon, a ținut un scurt discurs și a acordat, în numele Casei Regale, premiul pentru cea mai bună piesă a anului 2011. Mai multe fotografii și detalii puteți urmări pe blogul Principelui Radu.

Marți, 24 aprilie, am ajuns la Sinaia unde am vizitat Peleșul. A fost foarte plăcut surprins de îndată ce castelul ni s-a arătat. I did not expect this. Ghidul a reușit să țină foarte bine pasul cu imensa curiozitate a Principelui Nikolaos. Companie ne-a ținut și avocatul Casei Regale, domnul Ioan Luca Vlad.


Miercuri, 25 aprilie, a început devreme. Am vizitat Școala generală Principesa Margareta din Capitală. Ne așteptau acolo doamna directoare și câteva serii de elevi emoționați de vizita oficială. Copiii au vorbit frumos englezește, ba chiar au pus la cale un mini spectacol cu dansuri și cântece europene.

Abia am reușit să țin pasul ( la propriu) cu Principele când am vizitat Muzeul Satului. Avea pași mari pe care nu puteam să-i replic la nivelu-mi din motive de ținută.

Despărțirea a fost veselă. Cu zâmbetul pe buze, ultimele cuvinte rostite de ASR Principele Nikolaos al Greciei și Danemarcei  au fost:
I’ll miss you! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.