De dragul Mariei

Serile de miercuri mi le petrec de ceva vreme în oraș. Ies pentru Maria.

O cunosc de când era blondă. Genul ăla de blondă suavă după care întorci privirea de dragul de a o revedea chiar și pentru o secundă. Un spirit viu, dar cu temperament de introvertit, rareori se afișa în public sau își exersa tonul vocii pentru prieteni. Visătoare, blondina ne uimea cu sunetele ei atunci când se hotăra să vorbească sau să ne cânte. Era calmă și greu se pornea pe împărtășit fragmente din gândurile ei.

În adolescență, când avem cu toții câteva idei mai crețe, a trecut printr-o perioadă dificilă. Tensionată până-n vârful corzilor, neînțeleasă de nimeni, dar mai ales de familie, vocea blondinei s-a orientat către cântece mai triste și un sunet mai răgușit. Schimbarea a fost radicală în momentul în care a ales să fie castanie.

În aceeași perioadă, noi, prietenii ei, am devenit un factor foarte important al noului său stil de viață. Ne întâlneam deseori în localuri, apartamente familiare sau chiar garaje pentru a schimba impresii, opinii și viziuni muzicale. Cultura muzicală ne lega strașnic pe toți, iar Maria era cea mai înverșunată. Știa că o piesă bună poate schimba lumea și își dorea cu înfocare să-și vadă visul realizat. Se exprima uneori în versuri. Le devoram ca pe o prăjitură primită în dar de la bunici.

Acum e roșcată. Am întâlnit-o chiar ieri pe stradă. Îmi spune că îi place să fie apreciată pe rețelele de socializare. Facebook, în mod particular. E limpede că stilul i s-a schimbat treptat. De la rock clasic la blues și jazz. Vibrațiile corzilor sună parcă mai matur, dar din fiecare sunet transpare aceeași candoare naivă de la începuturi. Aș recunoaște stilul oriunde. E tot ea, Maria. Acum adoră să fie în centrul atenției. E mulțumită de zâmbetele oamenilor din jur pe care-i încântă. Ba mai mult, roșcata mea prietenă și-a achiziționat un amplificator și se face remarcată oriunde merge.

Maria este chitara electrică mult îndrăgită de Alexandru Gibea, cel care prin pricepere și măiestrie face ca obiectul muzical să prindă viață.

Cuplul perfect poate fi ascultat live în fiecare miercuri seara, începând cu ora 21, în club Tephra.

Update: De la începutul verii, Maria și Alexandru și-au mutat cuibul în Ceainaria Infinitea Ceainaria Infinitea.

9 thoughts on “De dragul Mariei

  1. Pingback: O ultima seara de jazz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.